26 февр. 2007 г., 21:57

Друг до теб, не аз 

  Поэзия
707 0 0
Какво спечели ти
и какво загубих аз?
Питам се час след час
имало ли е нещо между нас?
Имаше ли плам от теб,
или само моят пламък в теб горя?

Какво печелиш, когато от мен се криеш
и душата и сърцето си не можеш да откриеш?
Само стоиш и ме наблюдаваш...
питаш се как ли ме заслужаваш?
Много ми отнемаш и малко ми даваш,
може би наистина не ме заслужаваш!
Какво искаш да получаваш,
на толкова ли много се надяваш?
Заслужаваш някой друг - не мен,
нека по-добър с него е всеки ден!

Направи каквото искаш,
без да мислиш, че някой за гърлото стискаш!
Искам да си с мен,
но не искам да сгреша!
Не ме е страх сега -
вярвам в любовта.
От нея няма по-хубаво на света!

Гледам те и си мисля,
заслужаваш ли това, което аз ти дарих?
Може би сгреших
и сърцето си ти подарих!

Не ме е грижа вече!
Не искам обич-милостиня,
искам да съм твоята богиня.
Искам да викам и крещя,
че за теб съм една на света.
Но не мога,
не се чувствам твоята единствена!

© Вяра Ангарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??