27 июн. 2017 г., 20:15

Другарчета чудесни 

  Поэзия » Для детей
713 0 5

Не съм болен, но съм в треска.

Първолак ще ставам днеска!

Тупка радостно сърцето.

Първолак ще съм и ето –

нова униформа имам,

имам раничка любима.

А пък в нея, виж – букварче

ме очаква за другарче,

кани ме на път далечен.

Неразделни ще сме вече.

Но сега с букет е време

към школото да поема.

Прага му като прекрача,

вече ще съм първолаче!

 

Из новата ми книжка "Другарчета чудесни".

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??