29 нояб. 2020 г., 09:49  

Другото име на самотата 

  Поэзия » Любовная
855 5 13

ДРУГОТО ИМЕ НА САМОТАТА

 

Стърнищата, в които се оглеждам,

дали не предвещават скоро буря?

Разчорлила бодливата им прежда,

прегръща ги клокочещата угар.

 

И облакът – настръхнал – се надвесва

над къра, почернял от слънчогледи.

Аз спрях до питам знаеш ли къде съм

и сянката ти трябва ли да следвам.

 

По цял ден лае кучето проклето,

ще скъса в бесовете си синджира.

Навярно Господ, смръщен, от небето,

намислил е да прекрои Всемира.

 

А ти ми липсваш толкова, че болка

е съсъкът на зрелите къпини.

Нима вървя в погрешната посока?

И искам да избягам? Помогни ми.

 

Не е любов, защото теб те няма.

Щом дойдеш, мракът – трънен – се разнищва.

Безсмислено е  да блуждаем двама,

когато по-нататък няма нищо.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??