7 окт. 2010 г., 19:42

Дух 

  Поэзия » Гражданская
490 1 3

              Дух

Изгубени във времето вървим.
Мами ни пламъче далечно.
Духът човешки непредвидим
себе си търси - търси вечно.

Посрещаме с вик живота,
вечно бързаме - няма време.
Със загадъчна усмивка
доброто и злото береме.

През мрака търсим светлина.
Доброто искаме да победи.
Жестока е тази борба.
Често злото до него върви.

Духът ни нощ и ден крещи.
Напред, напред ще се върви!
Ще минеш! Мрака ти стопи!
На бъдещето вяра остави!

Падаме, ставаме, вървим.
Вярваме ние в любовта.
Накрая - миг непобедим.
Духа ни грабва вечността.


© Пепа Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??