13 янв. 2016 г., 21:21

Духовен образ скъп 

  Поэзия » Другая
226 0 2

Ръцете вече не ме слушат.

Краката пък не ме държат,

но думи благи в мен се гушат

и ангели над мен кръжат.

 

И бели снегове над мене

захлупват моята глава,

и няма изглед за топене

във тази земна синева.

 

Години спират ми вървежа,

а пътя станал е трънлив.

Забравих вече и сърбежа

и на мерака ми свенлив.

 

И тази орис ме измъчва,

и не намирам аз покой.

Лицето мъката излъчва

и кой ще ми помогне, кой?

 

Но с благи думи ще остана.

Ще кацне птицата на гръб,

кога до тебе аз застана-

един духовен образ скъп.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Ели!
    Благодаря,Анастасия!
    Желая ви щедра и творческа 2016 Година!!
    Поздрави от мен и хубав ден!!
  • "Но с благи думи ще остана..."
    Харесах, Ники.
Предложения
: ??:??