Думи - като оръжие ми станаха.
С него ти нанасям раните.
Като щит ми служи словото...
и като бягство от оковите.
Сълзи - като лек приспиват ме
в нощ на невъзможно сливане.
Като истини се стичат
по копнежа за обичане.
Погледи - като стрели пронизват
върха на моята житейска призма.
Като гларуси надничат в мрака,
докато зъбите на парадокса тракат.
Думи - като орисия ме връхлитат
сред хоризонта на безмерно скитане.
Искам да ти давам само смисъла,
останал от несбъднатото писане.
Ти - като спасение създавам те
от котвите на тъжното си плаване.
Като потъване в дълбинна суета
изплуваш с мрачен порив, Красота.
Творение - като усмивка подарявам те
във чест на най-великото сдобряване.
Невидима за мен усмивка паметна,
след която думи не останаха...
© Даниела Борисова Все права защищены