Душица
Нищо не разбрах, защо ли полудях,
искам аз да ви напиша за мойта мъничка душица.
Тя е мъничка пчелица, непораснала дори,
не знае как и да полети,
а толкова желае тя да поиграе.
Да лети на воля и навред
и да събира щастие наречено "мед".
Но не знае как да се реши,
страх я е да полети.
Сгушила се е тихо и мълчи,
но колко ли ще продължи?
Иска й се да излезе и да закрещи дори,
но не знае дали после много ще я заболи.
Така дилемата стои си и не знае
как да продължи да излезе да живее или да си стои.
© Детелина Хаджиева Все права защищены