30 окт. 2009 г., 12:12

Дяволска приказка 

  Поэзия
588 0 3


Вечно да бъдеш сама.
Кой те ориса, принцесо,
със тази несносна съдба,
неспирно да тъсиш утеха?

Даже дяволът само мълчи,
не се смее ехидно от радост -
нали знае той колко боли,
когато си нямаш съратник.

А всичко край теб е лъжа,
просто фарс на фалшиви герои,
където хората с грозни сърца
се кичат със златни корони.

Но не могат със тях да блестят,
ореолно в душите да светят,
те са слепи за Божия път
и напразно без смисъл живеят.

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??