23 апр. 2024 г., 15:00

Дъжд 

  Поэзия » Другая
30 0 0

Дъждът-той ми напомня за сълзите

Когато на небето му се плаче

не му е ни до слънце, ни до нищо

а просто страда то по свой си начин

 

И плаче непомилвана душата

Крещи от тишини строшени думи

Мълчанието като с нож ранява

Но няма кой за теб да се застъпи

 

И пак си сам пред себе си изправен

и виждаш, че зад теб е пропаст страшна

Ще имаш ли кураж да я прескочиш

или във нея с трясък ще пропаднеш?

© Росица Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??