Откога не беше идвал,
а днес пристигна с идеята да наводнява.
Трупал се е, и е спотаявал
повече отколкото трябва.
Скапан от намеци и недомлъвки
шурти раздразнен водните си мисли,
отпуснал му е края и се лее
заканително да е доста продължителен.
Набляга върху яда си интервално,
отнася се с чадъра ми на въпреки,
сменя посоката съвсем умишлено,
за да приема съпричастно настроение.
Съвсем не ми е до него, но го разбирам,
схващайки сърдливата му теза,
без да го съдя се настройвам да отводнявам,
размътени дъждовни настроения.
Откога не беше идвал,
а земята се нуждае да поостане.
© Misteria Vechna Все права защищены