14.11.2019 г., 10:08 ч.

Дъждословия 

  Поезия
326 0 0

Откога не беше идвал, 

а днес пристигна с идеята да наводнява. 

Трупал се е, и е спотаявал 

повече отколкото трябва. 

Скапан от намеци и недомлъвки 

шурти раздразнен водните си мисли, 

отпуснал му е края и се лее

заканително да е доста продължителен. 

Набляга върху яда си интервално, 

отнася се с чадъра ми на въпреки, 

сменя посоката съвсем умишлено, 

за да приема съпричастно настроение. 

Съвсем не ми е до него, но го разбирам, 

схващайки сърдливата му теза, 

без да го съдя се настройвам да отводнявам, 

размътени  дъждовни настроения. 

Откога не беше идвал, 

а земята се нуждае да поостане. 


 

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??