23 янв. 2021 г., 22:28

Дъждовен копнеж 

  Поэзия
356 6 11

В завалял от любов летен ден

се разплакаха капчици нежност.

Посадил беше слънце, пленен

от пулсация в тиха безбрежност.

 

Но от розови свежи листа

се отрони дъхът на мечтите.

Пеперудата в нас излетя.

- Юг ли търси? - сърцето попита.

 

Пална огън, та в пъстри крила

да не гасне надеждата зимна.

Да намерят те ярка следа,

прелетели през цветните снимки.

 

Ще запазим ли детския плам

с аромата от първата среща?

Бях ли твоя? Ти беше ли там?

В мен вали опустяла копнежност. 

© Цветето Б. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??