3 нояб. 2019 г., 13:36

Дъждовно 

  Поэзия » Другая
201 1 3

Този град е печат на гърдите,
водопад от назрели мечти.
Листопад облада планините,
а сърната в горите се скри.

Небесата изпратиха птички
и земята помаха след тях –

за сълзата разбраха ли всички,
че се ражда от хубост и грях?

Есента ме погали студена
и пристъпи изплашено тя
към душата, от мъки смалена,
с натрошена от сцени врата.

Този град ме покани да седна,
бе учтив и изискан дори...
Аз Живея, защото е редно –
и в сърцето ми спря да вали...

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??