25 июн. 2023 г., 12:26

Дъждовно 

  Поэзия » Гражданская
209 1 2

Повява в лицата ни изписан студа, 
вървим и не виждаме. Празни души. 
Земята върти се, а спрял е света...  
Навътре се гледаме, все нас ни боли.  
 

Бездомни живеем в свои палати. 
Уж даром градим, но и гроша броим.  
Забравяме род, а търсим благата им. 
Спасител очакваме... И мирни стоим. 
 

Доброто приспано е, себе си пазим,   
а другите - те нека се справят сами. 
Изправени уж сме, ничком все лазим. 
Болезнени истини. Дъжд отвътре вали.  
 

***  
Дъждовната капка дружи със сълзата 
и сливат се... Сладко - солено... Горчи.  
Безкрайно се учим - учител Живота.  
Живеем прикрито, крещейки мълчим.

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??