2 янв. 2009 г., 16:11

Дърветата стари... 

  Поэзия
588 0 4

Дървета стари, сплели клони,

без живец и без листа,

от бурите неповалени,

завет пазят на младата гора.

 

Към слънцето отправила филизи,

зеленее младата гора, цъфти,

не знае, че на бурите жестоки

не може сама да издържи.

 

Изпили сока на корените стари,

фиданки млади, вдигнали глава,

без да видят, че прави са умрели

старите дървета в таз гора.

 

От бурите неповалени,

без живец и без листа,

дървета стари, сплели клони,

от бурите да пазят младата гора.

С.П.

© Стойчо Пеев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??