29 сент. 2020 г., 17:42

Дървото на живота 

  Поэзия » Философская
352 0 0

Виновно ли е времето което набръчква циферблата

и по малката отсечка ходим боси по тревата?

 

Виновен ли е куфарът с багажа където има място

за огледало и за риза?

 

Виновно ли е копчето от деколтето с което слагаш

точка в илика на съдбата?

 

Виновен ли е влакът, гарата последна и

уличната лампа – светлината за оттатък?

 

Не са виновни тез герои!

 

Виновен е човекът! – Тоз който е забравил името

на Бог, на мама, на дете и на приятел.

Дървото на живота еднакво маха за "Здравей"

и "Сбогом"

29.09.2020г

© Тодорка Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??