Ще скочиш ли с мен?
Попитах.
Ще дойдеш ли с мен
във съня?
Откъдето най-
безцеремонно си
заминахме, за да
дочакаме любовта?
Питам те, ще се
върнеш ли с мен
обратно във мислите -
където не бяхме едно,
душите ни ангелски
чисти бяха само деца.
Бяха телата ни нищо
повече от нажежени
искри и отчаяно се
търсеха да лумнат в
пожар. И после лицата
ни зачервени, пламтящи
утрото немирно дочакаха.
Кажи, ще се върнеш ли
с мене обратно, далече
в съня.
© Александра Ангелова Все права защищены