2 февр. 2019 г., 18:45

* * * 

  Поэзия
658 13 14

Вървя по улицата късно,

поредна крачка, сняг, мъгла.

Почти забравих как прекъсват,

връзките из тез селца.

 

Съвсем не трябва да ти казвам,

че водя глупава война,

хиляда пъти се наказвах,

хиляда пъти връхлетя.

 

И после пак, така безкрайно…

Минават лампи, вятър смел.

Пред дулото стои финално

надеждата, преди разстрел.

 

А ти мълчиш. Снежинка плаха,

докосва спусък вместо теб

и всички спяха, сладко спяха,

когато паднах в твоя плен.

© Силвия Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??