Един дълъг живот ме очаква без тебе,
опакован в дантели от скръб.
По лицето ми лепне нелекият жребий
да съм свършващ във тъмното път.
Два-три мига любов. После глътка забрава.
Нищо ново по тъжния свят.
Наръч вехти мечти се търкалят тъдява
с нафталинен горчив аромат.
Един дълъг живот. Спомени – сенки бели,
назидателно махат ми с пръст.
Натежал от илюзии, грешки, раздели,
мъкна пак към Голгота своя призрачен кръст.
© Нина Чилиянска Все права защищены
хубаво
Поздрав