Nov 19, 2012, 7:56 PM

Един дълъг живот 

  Poetry » Love
508 0 1

Един дълъг живот ме очаква без тебе,

опакован в дантели от скръб.

По лицето ми лепне нелекият жребий

да съм свършващ във тъмното път.

 

Два-три мига любов. После глътка забрава.

Нищо ново по тъжния свят.

Наръч вехти мечти се търкалят тъдява

с нафталинен горчив аромат.

 

Един дълъг живот. Спомени – сенки бели,

назидателно махат ми с пръст.

Натежал от илюзии, грешки, раздели,

мъкна пак към Голгота своя призрачен кръст.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??