28 апр. 2009 г., 20:29

Един нещастен клошар 

  Поэзия » Для детей
562 0 3

В един тих и спокоен ден,

изпълнен с радост и неволя,

опекох се на селскостопански тен,

докато в една кофа за боклук се ровех.

 

Намерено беше скъпоценно,

щях да го предам на вторични

и без да се усетя мигновено

изплуваха спомените лични.

 

Дядо караше каруца,

беше стар и белобрад,

яко пукаше пърцуца

аз го гледах и се възхищавах, но вътрешно умирах си от яд.

 

Исках като него аз да стана

циганин от класа и преуспея като овчар,

но вместо това си останах

един нещастен чер клошар.

© Краставата Жаба Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??