Този свят не понася на искрени хòра.
Тях поредната лудост ги мъчи по малко.
Този свят синоним е на страх и умора.
Той топи се и битките в него са жалки.
Този свят е сълза на самотно сираче
и е гняв на жената, която не ражда
любовта за момчето – невинно юначе,
щом отново за ласки се тихо обажда.
Този свят е шамар по бедро на девица
и искра на запалена в тъмно запалка.
Този свят е любов към красива Деница
и сбогуване тъжно с разплакана Лалка!
Този свят е жена, пред която се сривам.
Пак потъвам в очите, които ме искат...
Сляпа страст до изчезване мен ме залива
и да бъда беглец от копнежа си риск е.
© Димитър Драганов Все права защищены