Jul 16, 2022, 3:00 PM

Един поетичен беглец 

  Poetry
243 1 2

Този свят не понася на искрени хòра.

Тях поредната лудост ги мъчи по малко.

Този свят синоним е на страх и умора.

Той топи се и битките в него са жалки.
 

Този свят е сълза на самотно сираче

и е гняв на жената, която не ражда

любовта за момчето – невинно юначе,

щом отново за ласки се тихо обажда.
 

Този свят е шамар по бедро на девица

и искра на запалена в тъмно запалка.

Този свят е любов към красива Деница

и сбогуване тъжно с разплакана Лалка!
 

Този свят е жена, пред която се сривам.

Пак потъвам в очите, които ме искат...

Сляпа страст до изчезване мен ме залива

и да бъда беглец от копнежа си риск е.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??