17 февр. 2015 г., 06:43

Една почти библейска история... 

  Поэзия » Другая
297 0 4

 

 

Една почти библейска история...

  

Към залез Слънцето клонеше плавно,

вечерен бриз надипляше вълни-

едно момиче от морето бавно

излизаше с разголени гърди...

 

Бе плажът вече опустял, безлюден

във подстъпите тихи на нощта

и само Вятърът там спрял очуден

зарадва се на тази красота...

 

Но в здрача, иззад пясъчната дюна

изкочи строен, полугол младеж

момичето прегърна и целуна

и сляха се телата им в копнеж...

 

Внезапно, сякаш Слънцето избухна,

посипаха се върху тях лъчи,

а Вятърът погали ги и хукна

да търси разпилените мечти...

 

... А те, като изгонени от Рая,

прегърнати стояха на брега,

но свой си рай със Любовта създали

тук долу, на планетата Земя...

 

Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??