1 янв. 2019 г., 09:39  

Еднопосочен билет 

  Поэзия » Философская
639 4 4

Прехвърляш спомен подир спомен,

подреждаш в пъзел всичко  неживяно

останало пропуснато, мечтано,

рисуваш на живота си картината:

опитваш се да разгадаеш миналото ли е минало

или неминалото, погребано заченато.

 

И колкото да мериш и претегляш

не смееш още да пресметнеш

преди да си разбрал цената

на билет за бъдността,

 

В миг нещо ти проблясва във душата -

та аз нали съм тука и сега!

Май  рано е за земната разплата

щом още в мен живее любовта!

© Ссссс Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви!
  • Настръхвам... Замислям се... Тъжно е!
    Но е много, много хубаво!
  • Понякога, в такива моменти се питам: от кое боли повече - от пропуснатото неизживяното или от неизбежното преживяното?
    Благодаря!
  • Това ми хареса!
Предложения
: ??:??