Ексистенциален каприз...
на С...
За хората във Библията о́ще
е писано, за Първият им грях –
от Рая ги изгонили, че нощем
нагонът бил над разумът у тях...
Все някога ще се завърнем в Рая,
но там е забранена любовта
и как (кажи!) ще издържим до Края
на яловите дни през Вечността!...
Лишени от любов, нима ще бъдем
щастливи без страстта да ни зове́?...
А може би това да е присъдата,
за толкоз пропиляни грехове́...
... И за това – със тебе: триж прекрасна,
и моя неочаквана любов,
дори по начин (може) най-ужасния,
но да грешим отново съм готов!...
21.06.2021.
© Коста Качев Все права защищены