21.06.2021 г., 22:25 ч.

Ексистенциален каприз... 

  Поезия » Друга
131 2 1

 

Ексистенциален каприз...

                                               на С...

 

За хората във Библията о́ще

е писано, за Първият им грях –

от Рая ги изгонили, че нощем

нагонът  бил над разумът у тях...

 

Все някога ще се завърнем в Рая,

но там е забранена любовта

и как (кажи!) ще издържим до Края

на яловите дни  през Вечността!...

 

Лишени от любов, нима ще бъдем

щастливи без страстта да ни зове́?...

А може би това да е присъдата,

за толкоз пропиляни  грехове́...

 

... И за това – със тебе: триж прекрасна,

и моя неочаквана любов,

дори по начин (може)  най-ужасния,

но да грешим отново съм готов!...

 

21.06.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??