3 янв. 2007 г., 21:28

Емигрантско небе 

  Поэзия
847 0 8
Домът е там, където е сърцето,
а твоето е на хиляди километри.
Тежи ти емигрантското небе,
а чуждият език трополи
   като камъчета между зъбите.
Чужди са вятърът, птиците, пръстта,
  дори дъждът, който ромоли по стъклата.
Парите, изкарани с кървава пот
   те парят по пръстите.
Струва ли си?

...  ...  ...

Все още сънуваш на български...

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??