27 сент. 2008 г., 21:31

Енигма 

  Поэзия
526 0 1
Приятелство - поредната енигма
или нещо много по-голямо,
как до отговора мога да стигна,
чрез въпросите ли само?  
Чудил ли си се през дългите дни
как нещата леко се промениха,
как този човек неусетно те плени
и тези неща добре се подредиха?  
А през моментите тежки, трудни,
дали казаното е било чиста монета,
или след това е имало нощи будни,
и истината е била едва една пета?  
Питал ли си се каква ще бъде зората,
само че без твоя човек,
като дъждът и слънцето, но без дъгата,
все едно си с окови за век.  
И така, моят отговор е готов,
а за теб още ли е загадка?
Не бива да изпращаш зов -
това ще си остане тайна сладка.

© Ден Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чрез въпроси не се стига до разгадаване на енигмата. А чрез обич. приятелството е най-чистото лице на обичта.
    Поздрави от мен!
Предложения
: ??:??