Приятелство - поредната енигма
или нещо много по-голямо,
как до отговора мога да стигна,
чрез въпросите ли само?
Чудил ли си се през дългите дни
как нещата леко се промениха,
как този човек неусетно те плени
и тези неща добре се подредиха?
А през моментите тежки, трудни,
дали казаното е било чиста монета,
или след това е имало нощи будни,
и истината е била едва една пета?
Питал ли си се каква ще бъде зората,
само че без твоя човек,
като дъждът и слънцето, но без дъгата,
все едно си с окови за век.
© Ден All rights reserved.
Поздрави от мен!