3 мар. 2011 г., 14:49

Еос с мен не върви 

  Поэзия
608 1 0

Очите ми лъжат. Недей да се взираш.

Не са път за ничия душа.

В мен пътища няма. Все безкраи намираш,

а те се преливат в огън, мрак и мъгла.

В мен пътища няма. Аз до нищо не водя.

Изгубвам всички мои и чужди души

някъде из залеза на небосвода си.

За изгрев не чакай. Еос с мен не върви.

За изгрев не чакай. Аз на мен не обричам.

Ти сам чертаеш си карти фалшиви

и саможертвен се молиш.

Аз не обичам.

Храмове няма. Бягай при живите.

 

03.03.2011г.

гр. Сопот

 

© Събина Брайчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??