Очите ми лъжат. Недей да се взираш.
Не са път за ничия душа.
В мен пътища няма. Все безкраи намираш,
а те се преливат в огън, мрак и мъгла.
В мен пътища няма. Аз до нищо не водя.
Изгубвам всички мои и чужди души
някъде из залеза на небосвода си.
За изгрев не чакай. Еос с мен не върви.
За изгрев не чакай. Аз на мен не обричам.
Ти сам чертаеш си карти фалшиви
и саможертвен се молиш.
Аз не обичам.
Храмове няма. Бягай при живите.
03.03.2011г.
гр. Сопот
© Събина Брайчева All rights reserved.