12 дек. 2010 г., 21:28

Еремия 

  Поэзия » Другая
591 0 1

Нощта запя, когато се събудих

и вперих поглед в новото небе.

И сенките, и себе си учудих

с това, че самотата ме прие.

 

Прегърнах с радост аз нощта безкрайна -

тъй дълга, както дълъг е денят.

Сърцето ми узна велика тайна -

в спирала се превърна моят път.

 

Тъга и радост сменя кръговратът

в несекващо усещане за дом.

И ето ме - без страх от резултата,

изгубила потребност от подслон.

 

Отшелник ме наричат гласовете,

които спорят за добро и зло.

Самотник виждат в мен очите слепи,

които смърт очакват след живот.

 

 

 

© Елина Гюдорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??