Литват есенни листа
чак до седмия етаж.
Хващам седмото с ръка,
ще ми трябва за купаж*.
Дълга маса и дъска,
мисъл волна и кураж.
Почвам смело да редя
своя чуден Ермитаж**.
Седем миди от Бургас
и една от Евин плаж.
Клонче скършено от храст
с осем шипки антураж.
От промоцията вчера
във средата ананас
и от дядо ми фенера
със останалата гас.
Сетне точно по размера,
седем кофички от квас.
За листото място да намеря?
Туй оставям го на вас.
----------------------------------------------------
Обяснителни бележки
* - Купаж - смесване на изходни продукти (материали) .
** - Ермитаж - Ермитажът е
най-големият и най-старият музей в света.
Намира се Санкт Петербург, Русия.
08.12.2021г.
Пловдив
© Хари Спасов Все права защищены