22.12.2021 г., 21:19 ч.

Ермитаж 

  Поезия » Друга
424 0 0

Литват есенни листа

чак до седмия етаж.

Хващам седмото с ръка,

ще ми трябва за купаж*.

Дълга маса и дъска,

мисъл волна и кураж.

Почвам смело да редя

своя чуден Ермитаж**.

Седем миди от Бургас

и една от Евин плаж.

Клонче скършено от храст

с осем шипки антураж.

От промоцията вчера

във средата ананас

и от дядо ми фенера

със останалата гас.

Сетне точно по размера,

седем кофички от квас.

За листото място да намеря?

Туй оставям го на вас.

 

----------------------------------------------------

 

Обяснителни бележки

 

* - Купаж - смесване на изходни продукти (материали) .

 

 

 

** - Ермитаж - Ермитажът е 

най-големият и най-старият музей в света.

Намира се Санкт Петербург, Русия.

 

 

08.12.2021г.

Пловдив 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??