22 февр. 2011 г., 19:34

¡Es la vida, muchacho! 

  Поэзия » Философская
787 0 13

¡Es la vida, muchacho!*

 

Да сме здрави, да бъдем любими

и неспирно успехи да имаме-

във мечтаната Райска градина

туй е, казваш, билета за влизане.

 

Но да видим...Ти имаш два крака,

ако здрав ти е само единият,

а задачките тичане чакат,

кой от двата товариш в годините?

 

Ако имаш във шкафа куп дрешки,

но една е любима сред другите,

ти коя все препираш, човече

и я къса безспир центрофугата?

 

А пък в клас, щом нахлуе инспектор,

не изпитват ли само отличника?

При успех той е просто детектор.

При провал незабавно отритнат е.

 

¡Es la vida, muchacho! Така, че

 щом товарен, окъсан и ритан си,

знай: любимец си, не неудачник!

Без да искаш, си сбъднал мечтите си.

---------------------------------------------

 

            *¡Es la vida, muchacho! (ес ля вида, мучачо) – Такъв е животът, момче!(исп.)

 

п.п. :):):) На всички любимки и любимци със сестринска любов!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??