24 сент. 2007 г., 10:06

ЕСЕН 

  Поэзия
621 0 11
Пристигна пожълтяла есента.
Небето се намръщи. Заваля.
Отлитнаха и птичите ята
в далечна, топла някаква страна.

Тревичките от мъка пожълтяха.
Врабчетата под стряхата се свряха,
дърветата зарониха листа,
разбрали, че дошла е есента.

Тя беше толкова красива,
пъстра, многоцветна и щастлива.
В училище децата пяха песен
за току-що дошлата есен.

© Ивайло Валентинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??