22 сент. 2011 г., 10:05

Есен 

  Поэзия » Другая
577 0 13

Свиха облаците черни

над крайморското градче

и дъждът заръси перли

от небесното каче.

А на плажа му подгизнал,

под чадърения строй,

вятърът довея с бриза

есенния листен рой.

Цяла нощ ми пя капчука

и по мократа стреха

аз видях през болка глуха

как оттича се с греха

грешното ни знойно лято

натежало с едър плод.

Любовта е нещо свято...

Тук, под плачещия свод,

сврени в сухо, под улука,

двойка гълъби стоят

и копнежно, нежно гукат -

есен пилците броят.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??