26 окт. 2005 г., 00:37

Есен 

  Поэзия
840 0 2
    


                Есен е.А нейде в простора
                кротко лежи сладка умора.
                Упоявате с мириса на дюли
                с пърхането на отлитащи крила,
                 а малгични оранжево-червени цветове
                 плъзгат огнените си езици към поляни и дървета.
 
                 Цялата земя пламва във веселия ритъм на отмиращото лято
                  отлита и последното птиче ято.
                  И тогаз пристига носена от вътровете, царица с пищна премяна
                   - усмихната, благородна, засмяна,
                   реколта богата да раздаде
                    на неуморните селски ръце.

                    Да напълни хамбарите със злато,
                    дарява всеки тродовак пребогато
                    - царица, благосклонна и щедра,
                     на устните й трепти усмивка, лъчезарна и ведра
                     пред поредната сковаваща зима.
                     Но страшно няма, щом реколта изобилна има
                     Ще изкара народът без мор и без глад.
                      Ще се радва на първият сняг....      
                                                                                             

© Н Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??