Есен златна с плод дърветата отрупа.
Весело наднича катеричка от хралупа.
Ех, че благодат в нашата градина,
не е страшно, че ще дойде зима.
На тавана грозде, ябълки и дюли,
дядо ореха с пръта брули.
В гората гъбки, лешници, къпинки
сбират детските дружинки.
А когато вън завеят хали,
мама печка ще запали.
Ще приготви вкусни палачинки
с ароматен конфитюр от боровинки.
Само Шаро вън ще пази,
смело във снега ще гази.
Малката Лилянка му оплете шал,
че за него много й е жал.
© Иван Иванов Все права защищены