17.08.2011 г., 9:41 ч.

Есенен благодат 

  Поезия » За деца
691 0 12

Есен златна с плод дърветата отрупа.

Весело наднича катеричка от хралупа.

Ех, че благодат в нашата градина,

не е страшно, че ще дойде зима.

 

На тавана грозде, ябълки и дюли,

дядо ореха с пръта брули.

В гората гъбки, лешници, къпинки

сбират детските дружинки.

 

А когато вън завеят хали,

мама печка ще запали.

Ще приготви вкусни палачинки

с ароматен конфитюр от боровинки.

 

Само Шаро вън ще пази,

смело във снега ще гази.

Малката Лилянка му оплете шал,

че за него много й е жал.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??