13 июл. 2010 г., 08:42

Есенен мъж 

  Поэзия » Любовная
1437 0 15

                                          ЕСЕНЕН   МЪЖ

 

 

                           Есенен  мъж   е  дошъл  и  те  чака,

                           Госпожо  Любов,  отвори  му  вратите,

                           чадъра е  взел  от  метличини  плакали,

                           той  няма  да  влезе  в  тази  обител.

 

                           За  теб  е  събрал  безброй  листопади,

                           хиляда  реки  е  оплел  и  отвързал,

                           той  плах  е  и   мил  е,  в  нозете  ти  пада,

                           той  винаги  твой  е  и  няма  да  бърза.

 

                           С  хиляда  луни  се  е  любил  във  мрака -

                           хиляда  комети  му  прати  небето,

                           той  идва  за  прошка  при  тебе, че  някога

                           безумно е  бърсал   праха  в  битието.

 

                           Есенен  мъж  е  дошъл  със  капчука,

                           Госпожо  Любов, отвори, не  унивай,

                           той  носи  от  птиците  хиляди  звуци,

                           земята  целува  и  си  отива.

 

                                                                  Илия    Вълчев

 

 

 

© Илия Вълчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??