7 окт. 2009 г., 01:54

Есенно 

  Поэзия » Пейзажная
495 0 0

Лятото се дави и се моли за спасение.

Над трупа му тихо ще заплаче Есента.
За душата му сред нощ ще се моли до забвение,
а накрая сълзите й ще се претопят в слана.

Огънят им ще опари бедните дървета,
черни облаци във траур и небето ще покрият.
Бурно ще се разбунтуват в този миг всичките морета,
уморени от тъгата, птиците ще си отидат.

Ала още, безутешна, все ще плаче Есента,
докато не се удави в собствените си сълзи
и не легне на Зимата пред белоснежната ръка...

Лятото се дави, няма кой да го спаси.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??