12 нояб. 2019 г., 22:26

Есенно 

  Поэзия » Другая
591 1 2

Развява пъстра циганска пола

отново Есента. И ме прегръща.

Усмивката ѝ – гузна. Заваля 

в прозореца на старата ни къща.

 

Изплуваха чадърите внезапно –

самотни и забързани на фона

на някакъв етюд. Сънува лято

един врабец сред есенните клони.

 

В каскета на болнавия клошар

стотинката сълзи, мълчи виновно.

Улулът тананика шлагер стар –

фалшиво, тенекиено, дъждовно.

 

Танцуват в бални рокли хризантеми

със вятъра, листенцата си губят.

Красиви Пепеляшки! – нямат време.

След месец снеговете ще ги любят.

 

А мен ме кани в нежния си валс

Шопен. Такава чест не се отказва.

Опива ме лиричният бокал 

на звуците. И нещо ми разказва...

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чух шлагера на стария улук-
    красиво тъжен, дрезгав, приглушен.
    Уютно се почувствах тук
    аплодисменти приеми от мен...
  • Насладих се на тази великолепна образност, Алинче! Благодаря за удоволствието!
Предложения
: ??:??