24 окт. 2010 г., 12:53

Есенно 

  Поэзия » Другая
444 0 2

 

Красиво е да гледаш есента,

Така безбрежно цветна и дъждовна,

Прихлупила под своите листа

 големите и малките, слабите и силните.

 

 Слънцето докосва ги със нежност

След допира на смразяваща слана,

                                                 Дарява ги със кестенова топлина -

Вярата им да пробуди от тъма.

 

Есента е често и тъжната картина

На оголени от времето души -

Те, в търсене на светещи очи,

Са жегнати единствено от самотата си.

 

Но днес отново се пречупва през прозореца

Пейзажът на забравената улица,

С непочистените есенни листа

И стъклените погледи на минувачите.

© Бианка Тошева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??