Идва тихо тя и настанява се трайно в нашите сърца...
докосва ни със своята нежност
и приютява ни под своите мечтателни платна...
В деня мрачен и сърдит
ние сме нейните най-обични слънца..
Плаче ли тя с жълто-червени сълзи,
попиваме ги ние с нашите души..
Когато е щастлива, се смее, ронейки златни листа
и изведнъж става ни по-леко,
и политаме сред чудни небеса...
Пролетта изпълва ни със нов живот
и радваме се на безброй цветчета,
пръснати по красивите дръвчета...
През лятото гмуркаме се в океан от цветове
и чувстваме, че няма нищо на света, което да ни спре...
Зимата изумява ни със своята белота
и сред безброй снежинки случват ни се чудеса...
Толкова очарователна в своята тъга...
толкова пленяваща в своята самота...
Погледни навън - това е тя - Есента...
© Елена Все права защищены
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=137102