17 окт. 2017 г., 09:36

Есента е дошла 

  Поэзия » Философская
1010 0 5

Във края на топлото лято,
на прага стои есента.
Щом слънцето тръгна на заник,
тогаз й отворих врата.

Излязох на двора, не исках
във къщи да съм с есента.
Навънка бе тихо и глухо,
пораснали всички деца.

Останало само´ дървото,
което ги с люлка люля.
Сърцето ми уж бе кораво,
размекна се в капка сълза.

Нали са ми живи и здрави,
отлитнаха в полет на юг.
А ние двама с жена ми
ще срещнем зимата тук!

© Горския Все права защищены

Развълнува ме невероятното стихотворение на Павел Матев, Млади кончета пият вода...

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??