30 авг. 2011 г., 16:58

Фалшива кожа 

  Поэзия
483 0 4

ФАЛШИВА КОЖА

 

 

Обгърнат във фалшива кожа крета

Човекът и страхливо се оглежда,

мечти той няма – но в душата клета

той търси нещо – може би надежда...

 

Фалшива кожа всеки е наметнал.

Да се опази – от кого – не знае!

И чака там – отнейде да просветне

надежда - другите да опознае...

 

Фалшива кожа над сърца лъжливи,

души лъжливи и фалшиви чувства -

превръщат дните в сенки мътно-сиви

и нашия живот в лъжлив, изкуствен...

 

Така - привикнали да ни прикрива,

си мислим, че добре сме защитени

от тази кожа – здрава , но фалшива!

И дните ни се нижат уморени...

 

Фалшива кожа – някой ден се свлича...

И чувстваме се беззащитни, голи...

Животът става някак по-различен.

Но ние пак за кожата се молим...

 

Обгърнати с фалшивата си кожа,

пропуснали любови, обич, страсти

си тръгваме и без дори да можем

да разберем за миг какво е щастие...

 

Фалшива кожа – нашето спасение!

Фалшива кожа – нашето разпятие!

Със нея, от живота отделени,

превръщаме я в нашето проклятие!

 

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за оценката, приятели! Въпреки, че съм по принцип много весел човек,(а може би именно поради тази причина) темата за отчуждението винаги ме е изпълвала с въпроси!)
  • Истинен стих! Поздрави!
  • Много истинен!Поздрав!
  • Стихът ти е невероятен!Сърдечен поздрав!
Предложения
: ??:??