9 дек. 2011 г., 10:07

*** 

  Поэзия » Любовная
629 0 7

Стига с това мъртво вълнение.

Вятърът надига глас.

Рибите хвърлят хайвера си

и морето изплаква над тях.

 

Не броя моряшките възли

 и стъпките мокри по кея.

Свободата ми се отвърза -

тръгнаха мигом след нея.

 

Замълчаха пристанища смаяно.

В трюма се спусна надежда.

Аз ли съм толкова смела,

или просто брегът е отсреща?

© Вероника Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??