Обич моя, как съм те открил?
С толкоз нежна, плачеща душа!
(Виж носа си! Ти си крокодил
Искам само, само тишина!)
Как те търсих! Как те чаках!
Мое нежно сладко коте!
(Ох! И дните си оплаках!
Как на теб попаднах? Ех, животе!)
Ти си мойто сладко жабче,
мойта нежна бяла буба!
(Ти не струваш и кебапче!
Костенурчá си коруба!)
Ще ти дам луната и звездите!
Ще ти бъда въздух и небе!
(Лéвче нямаш! Де са ти парите?
Тъпчеш само своето шкембе!)
С теб добре ще си живеем,
мое малко нежно пухче!
(От зори до нощ ще блеем!
Да си ходиш!бМамино евнухче!)
© Хари Спасов Все права защищены